CCOO ( www.ccoo.cat/bllapag )

CCOO és el principal sindicat de treballadores i treballadores del Baix Llobregat amb més de 23.000 persones afiliades al territori. Ens definim com a sindicat de dones i homes, de masses, reivindicatiu i de classe, nacional, confederal i sociopolític, unitari, democràtic, autònom i independent, internacionalista i global, de diversitat d’origen i de la diversitat d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere. 

La Unió Comarcal de CCOO del Baix Llobregat a través del club COCOS ha jugat un paper molt important a la reivindicació de la millora del riu i el seu entorn.
L’any 1992 es va iniciar una marxa ciclista que feia el recorregut pels camins de ribera des de Martorell fins al Prat, sota el lema “Preservem el riu i el seu entorn” .
Es va convertir en un acte reivindicatiu que any rere any, mobilitzava més persones en defensa de la qualitat del riu i el seu entorn. Els primers anys es va completar el seu recorregut amb enormes dificultats pel mal estat en que es trobaven el camins i l’entorn del riu. Durant vint anys els participants a la marxa hem anant veien com, tant l’aigua, com els camins han anant millorant, els ajuntament riberencs es van anar girant de cara al riu millorant els seus accessos i habilitant espais per l’esbarjo.

Esperanzah ( www.esperanzah.cat )

Esperanzah! és un festival de música del món que té la intenció de generar i difondre la cultura, a través d’un espai de reflexió, un espai per la transformació social del món i un espai amb música i activitats per a totes les edats, gèneres i condicions. Esperanzah! es construeix des de la implicació de molts col·lectius, sense els quals, Esperanzah! seria un festival de música més.
Des del 2015, s’han destinat 300.000€ de la venda d’entrades a diferents projectes socials, de cooperació internacional i pel foment de l’economia social i solidària al Prat.