CCOO ( www.ccoo.cat/bllapag )

CCOO és el principal sindicat de treballadores i treballadores del Baix Llobregat amb més de 23.000 persones afiliades al territori. Ens definim com a sindicat de dones i homes, de masses, reivindicatiu i de classe, nacional, confederal i sociopolític, unitari, democràtic, autònom i independent, internacionalista i global, de diversitat d’origen i de la diversitat d’orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere. 

La Unió Comarcal de CCOO del Baix Llobregat a través del club COCOS ha jugat un paper molt important a la reivindicació de la millora del riu i el seu entorn.
L’any 1992 es va iniciar una marxa ciclista que feia el recorregut pels camins de ribera des de Martorell fins al Prat, sota el lema “Preservem el riu i el seu entorn” .
Es va convertir en un acte reivindicatiu que any rere any, mobilitzava més persones en defensa de la qualitat del riu i el seu entorn. Els primers anys es va completar el seu recorregut amb enormes dificultats pel mal estat en que es trobaven el camins i l’entorn del riu. Durant vint anys els participants a la marxa hem anant veien com, tant l’aigua, com els camins han anant millorant, els ajuntament riberencs es van anar girant de cara al riu millorant els seus accessos i habilitant espais per l’esbarjo.

Gats ( www.gats.cat )

SENSE REFLEXIÓ NO HI HA ACCIÓ I SENSE ACCIÓ NO HI HA TRANSFORMACIÓ SOCIAL

GATS (és)som una associació sense ànim de lucre que neix com a Grups Associats pel Treball Sociocultural el desembre del 2000, de la creativitat i voluntat de persones vinculades al món associatiu i a l’acció social al Baix Llobregat. És l’any 2011, quan s’amplien els àmbits d’actuació i les línies estratègiques i GATS passa a denominar-se Grups Associats pel treball social, cultural, comunitari i ambiental, sent aquest nou nom tota una declaració d’intencions d’acord amb els temps que ens han tocat viure i transformar.

Apostem per recollir i organitzar les diferents experiències, voluntats i capacitats, per tal d’elaborar un projecte associatiu que plantegi reflexions i propostes per la transformació social i per un procés paral·lel de reflexió i acció, desenvolupant accions de promoció social, educativa, cultural i comunitària.

Treballem des de l’acompanyament i la participació dels ciutadans en el seu procés de canvi i sota la concepció de la persona com a subjecte de canvi.

La nostra finalitat és crear i donar eines per aconseguir la incorporació social d’aquelles persones que avui estan en situació de risc o exclusió social. Intentar posar granets de sorra, per fer d’aquest món un lloc més just, habitable, sostenible, més equilibrat i millor repartit i que permeti que tots i cadascun dels habitants d’aquest planeta, puguem ser feliços desenvolupant plenament capacitats, habilitats i somnis fent servir l’acompanyament social, la mobilització a través de la cultura, el foment de la participació, la radicalitat democràtica o l’agitació ambiental com a eines de treball.
Tot això des de la reflexió-acció en el nostre espai més local, però amb vista en el món global i en comunió amb el respecte a les persones, al medi natural i a una distribució justa dels resultats positius (beneficis) obtinguts del nostre treball.

Ens reafirmem en la necessitat d’impulsar reflexió, projectes i accions que ens facin seguir creient en què un altre món és possible, necessari i transformable.

Comunalitat Benviure (https://comunalitatbenviure.org/ )

La Comunalitat Benviure és una xarxa local formada per entitats, ciutadania, iniciatives d’economia social i solidària i administracions públiques, que s’articulen per potenciar, de manera cooperativa i comunitària, un desenvolupament econòmic transformador que posa la vida i les persones al centre. Creiem en la mutualització de les necessitats i en els béns comuns, així com en una mirada feminista i ecologista de l’economia.

Forma part de la Xarxa de Comunalitats Urbanes de Catalunya, un programa bianual del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, que consta de 22 Comunalitats repartides per tot el territori. Inicialment, l’impulsen set entitats locals, però la seva vocació és expandir-se a moltes més organitzacions que reforcin aquesta xarxa de treball col·laboratiu.

Els objectius generals que proposa la xarxa de comunalitats són:

  • Construir relacions i projectes socioeconòmics d’ajuda mútua
  • Crear mercat social de nous projectes econòmics i ocupació de proximitat
  • Estendre els valors i les pràctiques de l’ajuda mútua, de l’ESS, el dret a la ciutat i la participació directa de la ciutadania