El Prat de Llobregat, 21 de juny de 2023

Els impulsors de la 4ª edició de La Caminada lliuren els fons recaptats a la Fundació Pau i Solidaritat per ajudar la població afectada pel terratrèmol de febrer

CCOO del Baix Llobregat, Grups Associats pel Treball Sociocultural, la Comunalitat Benviure del Prat de Llobregat i Festival Esperanzah!, entitats impulsores de La Caminada, han fet avui el lliurament de les aportacions solidàries de les persones participants a l’edició 2023.

Als donatius de les prop de 200 persones que el dia 14 de maig van sortir des del Prat i Cornellà, arribant al Sant Boi de Llobregat, s’han afegit recursos propis de les entitats promotores. Tot plegat arriba a la xifra de 1000 euros.

Tal com es va anunciar, l’objectiu d’aqueta modesta aportació es donar suport a la població afectada pel terratrèmol de Turquia, el Kurdistan i Síria, de febrer de 2023.

Madaly Ortiz, de la Comunalitat Benviure, i Hilario Aguilar, portaveu de La Caminada han lliurat simbòlicament la recaptació a Esther Caballé, directora de la Fundació Pau i Solidaritat. L’abonament es farà efectiu les properes dates, en forma de transferència bancària.

La representant de la Fundació situa que els fons recollits es faran arribar a dues organitzacions amb força experiència a la zona on es va produir el terratrèmol. Una part de les donacions es destinaran al sindicat turc DISK perquè puguin adquirir material necessari per a les persones afectades. L’ajuda a Síria serà gestionada a través de l’ONG Consell noruec per als refugiats/des, que té una gran experiència en aquesta zona a l’hora de donar suport d’emergència.

Cornellà de Llobregat, 11 de maig de 2023

El Parc Fluvial de Sant Boi acollirà la 4a edició de La Caminada pel Treball Digne i l’Economia Social i Solidària, el proper diumenge 14

Arriba una nova edició d’una iniciativa de CCOO, GATS, Comunalitat Benviure i  Fundació Esperanzah!

CCOO del Baix Llobregat, Grups Associats pel Treball Sociocultural, la Comunalitat Benviure del Prat de Llobregat i Festival Esperanzah!, organitzen la quarta edició de La Caminada. Tindrà lloc el proper diumenge, dia 14 de maig, a les 9.30 hores.

La Caminada pel Treball Digne i l’Economia Social i Solidària manté les dues sortides simultànies que la caracteritzen. Una es farà des de Cornellà de Llobregat, davant la seu comarcal de CCOO (carretera d’Esplugues, 68), i l’altra a l’aparcament de Ribera del Prat de Llobregat (a tocar del pont de l’autovia de Castelldefels). Les dues marxes confluiran a la passera entre Cornellà i El Prat, per arribar conjuntament al parc Fluvial de Sant Boi de Llobregat al voltant de les 11 hores. Aquesta acció lúdica i reivindicativa s’adreça a tothom, amb un recorregut pràcticament pla de poc més de 4 quilòmetres. Enguany el donatius recaptats es destinaran a les víctimes del terratrèmol de Turquia, Síria i el Kurdistan, mitjançant la Fundació Pau i Solidaritat.

Entre d’altres activitats lúdico-festives destaquen l’espectacle del monologuista Toni García i un tast de productes de proximitat elaborats per la Marmita Dream Pot, màquina eficient i econòmica que prepararà in situ menjars saludables i equilibrats.

La preinscripció es pot realitzar mitjançant el web www.lacaminada.cat, i es formalitzarà a la sortida de cada marxa amb el lliurament d’un donatiu per a la campanya solidària. En aquell moment els i les participants rebran aigua i una samarreta commemorativa. Un cop  al parc fluvial, s’oferirà un petit esmorzar. Hi hauran parlaments a càrrec de les entitats organitzadores i del primer tinent d’Alcalde de Sant Boi, José Ángel Carcelén, que farà una salutació en nom de ciutat.

A banda de tres organitzacions impulsores, s’hi han implicat administracions com l’Ajuntament Sant Boi o el Consell Comarcal del Baix Llobregat, empreses  com Schweppes, Sorigué o Cuina Justa, i mitjans de comunicació comarcals com El Far, Llobregat Digital o ElBaix.cat.

Cornellà de Llobregat, 4 de maig de 2022

Tercera edició d’una iniciativa de CCOO i d’Esperanzah!

El Parc Fluvial de Sant Boi acollirà el diumenge, 8 de maig, La Caminada pel Treball Digne i l’Economia Social i Solidària

CCOO del Baix Llobregat i Esperanzah! organitzen la 3a edició de La Caminada. Es tracta d’una iniciativa que vol visibilitzar els valors del treball digne i l’economia social i solidària, reivindicant un canvi de model productiu que combini ocupació de qualitat i preservació del nostre entorn natural, especialment del riu Llobregat.

Un any més, aquesta iniciativa vol fer visibles els valors del treball digne i l’economia social i solidària, reivindicant un canvi de model productiu que combini ocupació de qualitat i preservació del nostre entorn natural, especialment d’un riu molt castigat com el Llobregat.

La Caminada sortirà simultàniament, a les 9.30 hores, des de Cornellà de Llobregat, davant la seu comarcal de CCOO (carretera d’Esplugues, 68) i des de la porta del Parc del Riu, al Prat de Llobregat (ronda de Llevant s/n, al creuament amb l’avinguda Verge de Montserrat). Les dues marxes confluiran al parc Fluvial de Sant Boi de Llobregat pels volts de les 11 hores.

La Caminada s’adreça a un públic divers, intergeneracional, i pretén impulsar valors que impliquin la ciutadania. Enguany tota la recaptació anirà destinada a una campanya d’emergència per a la població refugiada d’Ucraïna, a través d’un projecte de l’Associació Catalana per la Pau.

Un cop arribades les marxes al parc fluvial, hi haurà una petita actuació cultural i parlaments a càrrec d’Enrique Carrillo, membre d’Esperanzah!, de Josep Maria Romero, secretari general de CCOO i de Lluïsa Moret, Alcaldessa de Sant Boi.   

La inscripció es realitzar a través del web www.lacaminada.cat . Les persones participants rebran aigua, un petit esmorzar i una samarreta commemorativa, gràcies a la col·laboració dels organitzadors i de diferents empreses, administracions i entitats que s’hi han implicat: Schweppes, Cuina Justa, Sorigué, Consell Comarcal del Baix Llobregat, els ajuntaments de Cornellà, El Prat i Sant Boi, Solidança i mitjans de comunicació comarcals com El Far, El Llobregat i ElBaix.cat.