Cornellà de Llobregat, 16 de maig de 2024

La Caminada pel Treball Digne i l’Economia Social i Solidària  arriba a la 5ª edició

Aquest diumenge, amb recorreguts més amplis i final al Parc Fluvial de Sant Boi

CCOO del Baix Llobregat, Grups Associats pel Treball Sociocultural (GATS) i la Comunalitat Benviure del Prat de Llobregat, organitzen la 5ª edició de La Caminada pel Treball Digne i l’Economia Social i Solidària.

Novament aquesta iniciativa vol fer visibles els valors del treball digne, l’economia social i la solidaritat, amb la reivindicació d’un necessari canvi de model productiu que combini ocupació de qualitat i preservació del nostre entorn natural, especialment dels espais fluvials del Llobregat, que estan patint també els efectes de la dura sequera.

La Caminada tindrà lloc el proper diumenge, dia 19 de maig. Tindrà dos punts de sortida simultanis, a les 9 hores, un a la seu comarcal de CCOO a Cornellà de Llobregat (carretera d’Esplugues, 68), i l’altre a la seu de GATS, al barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat (carrer del Riu Llobregat, 47). Les dues marxes confluiran al pont de la C-31, per arribar conjuntament al parc fluvial de Sant Boi de Llobregat al voltant de les 11.30 hores.

Aquesta acció lúdica i reivindicativa està oberta a tothom. Enguany el donatius recaptats es destinaran a la supervivència de la població palestina, mitjançant la Fundació Pau i Solidaritat i UNRWA Espanya (Agència de l’ONU per a la població refugiada de Palestina a l’Orient Pròxim).

Al parc fluvial de Sant Boi s’oferirà un petit esmorzar, i hi hauran parlaments a càrrec de les entitats organitzadores i de l’ajuntament de Sant Boi. També tindrà lloc l’actuació de Marta Gin, jove cantant baixllobregatina.  

Diverses administracions i empreses col·laboren habitualment amb La Caminada, com el Consell Comarcal del Baix Llobregat, l’Ajuntament Sant Boi, Schweppes o Cuina Justa. També s’hi impliquen mitjans de comunicació comarcals, com El Far o elBaix.cat.

La preinscripció es pot realitzar mitjançant el web www.lacaminada.cat.

El Prat de Llobregat, 21 de juny de 2023

Els impulsors de la 4ª edició de La Caminada lliuren els fons recaptats a la Fundació Pau i Solidaritat per ajudar la població afectada pel terratrèmol de febrer

CCOO del Baix Llobregat, Grups Associats pel Treball Sociocultural, la Comunalitat Benviure del Prat de Llobregat i Festival Esperanzah!, entitats impulsores de La Caminada, han fet avui el lliurament de les aportacions solidàries de les persones participants a l’edició 2023.

Als donatius de les prop de 200 persones que el dia 14 de maig van sortir des del Prat i Cornellà, arribant al Sant Boi de Llobregat, s’han afegit recursos propis de les entitats promotores. Tot plegat arriba a la xifra de 1000 euros.

Tal com es va anunciar, l’objectiu d’aqueta modesta aportació es donar suport a la població afectada pel terratrèmol de Turquia, el Kurdistan i Síria, de febrer de 2023.

Madaly Ortiz, de la Comunalitat Benviure, i Hilario Aguilar, portaveu de La Caminada han lliurat simbòlicament la recaptació a Esther Caballé, directora de la Fundació Pau i Solidaritat. L’abonament es farà efectiu les properes dates, en forma de transferència bancària.

La representant de la Fundació situa que els fons recollits es faran arribar a dues organitzacions amb força experiència a la zona on es va produir el terratrèmol. Una part de les donacions es destinaran al sindicat turc DISK perquè puguin adquirir material necessari per a les persones afectades. L’ajuda a Síria serà gestionada a través de l’ONG Consell noruec per als refugiats/des, que té una gran experiència en aquesta zona a l’hora de donar suport d’emergència.

Cornellà de Llobregat, 11 de maig de 2023

El Parc Fluvial de Sant Boi acollirà la 4a edició de La Caminada pel Treball Digne i l’Economia Social i Solidària, el proper diumenge 14

Arriba una nova edició d’una iniciativa de CCOO, GATS, Comunalitat Benviure i  Fundació Esperanzah!

CCOO del Baix Llobregat, Grups Associats pel Treball Sociocultural, la Comunalitat Benviure del Prat de Llobregat i Festival Esperanzah!, organitzen la quarta edició de La Caminada. Tindrà lloc el proper diumenge, dia 14 de maig, a les 9.30 hores.

La Caminada pel Treball Digne i l’Economia Social i Solidària manté les dues sortides simultànies que la caracteritzen. Una es farà des de Cornellà de Llobregat, davant la seu comarcal de CCOO (carretera d’Esplugues, 68), i l’altra a l’aparcament de Ribera del Prat de Llobregat (a tocar del pont de l’autovia de Castelldefels). Les dues marxes confluiran a la passera entre Cornellà i El Prat, per arribar conjuntament al parc Fluvial de Sant Boi de Llobregat al voltant de les 11 hores. Aquesta acció lúdica i reivindicativa s’adreça a tothom, amb un recorregut pràcticament pla de poc més de 4 quilòmetres. Enguany el donatius recaptats es destinaran a les víctimes del terratrèmol de Turquia, Síria i el Kurdistan, mitjançant la Fundació Pau i Solidaritat.

Entre d’altres activitats lúdico-festives destaquen l’espectacle del monologuista Toni García i un tast de productes de proximitat elaborats per la Marmita Dream Pot, màquina eficient i econòmica que prepararà in situ menjars saludables i equilibrats.

La preinscripció es pot realitzar mitjançant el web www.lacaminada.cat, i es formalitzarà a la sortida de cada marxa amb el lliurament d’un donatiu per a la campanya solidària. En aquell moment els i les participants rebran aigua i una samarreta commemorativa. Un cop  al parc fluvial, s’oferirà un petit esmorzar. Hi hauran parlaments a càrrec de les entitats organitzadores i del primer tinent d’Alcalde de Sant Boi, José Ángel Carcelén, que farà una salutació en nom de ciutat.

A banda de tres organitzacions impulsores, s’hi han implicat administracions com l’Ajuntament Sant Boi o el Consell Comarcal del Baix Llobregat, empreses  com Schweppes, Sorigué o Cuina Justa, i mitjans de comunicació comarcals com El Far, Llobregat Digital o ElBaix.cat.

Cornellà de Llobregat, 4 de maig de 2022

Tercera edició d’una iniciativa de CCOO i d’Esperanzah!

El Parc Fluvial de Sant Boi acollirà el diumenge, 8 de maig, La Caminada pel Treball Digne i l’Economia Social i Solidària

CCOO del Baix Llobregat i Esperanzah! organitzen la 3a edició de La Caminada. Es tracta d’una iniciativa que vol visibilitzar els valors del treball digne i l’economia social i solidària, reivindicant un canvi de model productiu que combini ocupació de qualitat i preservació del nostre entorn natural, especialment del riu Llobregat.

Un any més, aquesta iniciativa vol fer visibles els valors del treball digne i l’economia social i solidària, reivindicant un canvi de model productiu que combini ocupació de qualitat i preservació del nostre entorn natural, especialment d’un riu molt castigat com el Llobregat.

La Caminada sortirà simultàniament, a les 9.30 hores, des de Cornellà de Llobregat, davant la seu comarcal de CCOO (carretera d’Esplugues, 68) i des de la porta del Parc del Riu, al Prat de Llobregat (ronda de Llevant s/n, al creuament amb l’avinguda Verge de Montserrat). Les dues marxes confluiran al parc Fluvial de Sant Boi de Llobregat pels volts de les 11 hores.

La Caminada s’adreça a un públic divers, intergeneracional, i pretén impulsar valors que impliquin la ciutadania. Enguany tota la recaptació anirà destinada a una campanya d’emergència per a la població refugiada d’Ucraïna, a través d’un projecte de l’Associació Catalana per la Pau.

Un cop arribades les marxes al parc fluvial, hi haurà una petita actuació cultural i parlaments a càrrec d’Enrique Carrillo, membre d’Esperanzah!, de Josep Maria Romero, secretari general de CCOO i de Lluïsa Moret, Alcaldessa de Sant Boi.   

La inscripció es realitzar a través del web www.lacaminada.cat . Les persones participants rebran aigua, un petit esmorzar i una samarreta commemorativa, gràcies a la col·laboració dels organitzadors i de diferents empreses, administracions i entitats que s’hi han implicat: Schweppes, Cuina Justa, Sorigué, Consell Comarcal del Baix Llobregat, els ajuntaments de Cornellà, El Prat i Sant Boi, Solidança i mitjans de comunicació comarcals com El Far, El Llobregat i ElBaix.cat.