La crisi humanitària desencadenada arran del terratrèmol que va tenir lloc a començaments d’any ha arrasat zones de Síria, el Kurdistan i Turquia. Ha deixat més de 41.000 víctimes mortals i milions de persones que ho han perdut tot.
Al drama humà provocat pel moviment sísmic s’hi suma la situació política convulsa a la regió, que dificulta l’accés als recursos d’ajuda per a moltes poblacions afectades, especialment a la població kurda i a les persones refugiades i desplaçades síries de la guerra a la zona d’Alepo.
Per això, des de la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO Catalunya ens hem unit a la campanya d’ajuda d’emergència engegada per CCOO a tot l’Estat. L’objectiu fonamental de la campanya és donar suport a la població afectada pel terratrèmol a Turquia, el Kurdistan i Síria.
La gestió dels fons recollits es realitzarà a través de dues organitzacions amb experiència i coneixements sobre la zona. En el cas de Turquia, els fons recollits seran transferits al sindicat turc DISK, per a l’adquisició de béns i materials necessaris per a la població afectada. L’ajuda a Síria serà gestionada a través de l’ONG Consell noruec per als refugiats/des, que disposa d’una dilatada experiència en ajuda d’emergència sobre el terreny.


Aquest donatiu es podrà fer per metàl·lic o per targeta bancaria el mateix dia 14 de maig als llocs de sortida, Cornellà o El Prat o a qualsevol dels nostres locals.