La recaptació de La Caminada anirà destinada íntegrament a “Obrim campanya d’emergència per a la població refugiada d’Ucraïna” www.acpau.org

La crisi humanitària desencadenada arran de la invasió d’Ucraïna per part de Rússia ha ocasionat, deu dies després de l’inici del conflicte, que 1,7 milions de persones ucraïneses hagin hagut de fugir cap als països veïns, principalment Polònia, però també Moldàvia, Romania, Hongria o Eslovàquia.

S’espera que aquesta xifra continuarà incrementant-se en les properes setmanes, fins a superar els quatre milions, segons estimacions de l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR). A més, es calcula que ja hi ha hagut un milió de desplaçaments interns dintre del territori ucraïnès.

Des de l’Associació Catalana per la Pau, al igual que han fet la resta d’entitats catalanes que treballen en l’àmbit de la cooperació al desenvolupament i la justícia global, manifestem el nostre total rebuig a la invasió i els bombardejos sobre la població d’Ucraïna, així com l’escalada bèl·lica d’un conflicte que cal resoldre necessàriament per la via del diàleg i la negociació.

Mentrestant, tal i com hem fet en altres situacions de crisi humanitària i d’emergència, posem en marxa una campanya conjunta amb la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO orientada a recaptar fons destinats a atendre les víctimes, amb especial atenció a aquelles persones en situació de vulnerabilitat, com poden ser infants, joves i dones.

L’objectiu fonamental de la campanya és donar suport a les accions d’acollida, protecció i acompanyament que s’estan realitzant amb la població refugiada a Polònia i, eventualment, a Moldàvia. Al llarg d’aquesta setmana estem portant a terme una missió conjunta amb el Secours Populaire Français a la frontera entre Polònia i Ucraïna, per tal d’identificar les necessitats més urgents i poder definir així les característiques que haurà de tenir la intervenció humanitària.

Enllaç per fer un donatiu